Huwelijksvoltrekking trouwceremonie

5 tips die jullie huwelijksvoltrekking onvergetelijk maken!

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Er breekt nu een enorm leuk tijd aan met heel veel nieuwe ervaringen. Zo gaan jullie op zoek naar de perfecte trouwlocatie, de lekkerste bruidstaart, de mooiste trouwkleding, de beste DJ en natuurlijk fotobooth voor jullie feest.

Maar het belangrijkste moment van de dag is natuurlijk het ja-woord en dus moet je er goed over nadenken hoe jullie dit willen vormgeven.

Mijn naam is Nadien van Giezen en als zelfstandig trouwambtenaar & weddingplanner weet ik als geen ander hoe jullie de huwelijksvoltrekking onvergetelijk kunnen maken. In deze blog deel ik vijf tips die er voor zorgen dat jullie huwelijksvoltrekking ongekend wordt!

1. Trouwlocatie & trouwambtenaar naar eigen keus

Trouwen voor de wet kan op verschillende manieren, namelijk bij het gemeentehuis, op locatie met een ambtenaar van de burgerlijke stand of op locatie met een eigen gekozen ambtenaar (BABS). Elke optie heeft z’n eigen prijskaartje en beleving. Mijn favoriet is ‘by far’ de optie om op een zelfgekozen locatie te trouwen met een eigen gekozen ambtenaar.

Waarom?

Dan hebben jullie de locatie samen uitgekozen én past dit dus bij wie jullie zijn als persoon. Door te kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar kan je iemand kiezen waar je echt een klik mee hebt. Iemand die qua persoonlijkheid, gevoel en manier van werken bij jullie past. Ook kan je dan samen de ceremonie vormgeven naar jullie wensen. En heel belangrijk; een zelfstandig trouwambtenaar kan jullie liefdesverhaal naar een hoger niveau tillen. Zo krijg je een huwelijksceremonie die echt bij jullie past en waar jullie gasten nog lang over na zullen praten!

Huwelijksvoltrekking strand
Beeld: Sam Derksen Fotografie

2. Livemuziek tijdens de huwelijksvoltrekking

Ik ben groot fan van muziek tijdens de huwelijksvoltrekking omdat het een extra dimensie geeft aan de ceremonie. Populair zijn de gitarist, zangeres en pianist, maar een harpiste is bijvoorbeeld ook heel gaaf. Je moet goed kijken naar wat voor type bruiloft je wilt en wat daar bij past.

Nog gaver wordt het als je degene die de livemuziek verzorgt vraagt om iets persoonlijks voor jullie te maken. Bijvoorbeeld jullie lievelingsliedje in een ander jasje. Of op jullie lievelingsliedje een eigen tekst laten schrijven. Als je dit liedje dan ook laat opnemen dan kan je die ook gebruiken voor de openingsdans. Hoe gaaf?!

Zanger tijdens huwelijksvoltrekking

3. Entree in stijl

Het lijkt niet zo belangrijk, maar de entree is wel degelijk een moment dat veel mensen bijblijft. Hoe leuk is het dan als je dit echt afstemt op jullie als koppel. Hebben jullie kinderen dan kunnen zij een grote rol spelen tijdens de entree. Willen jullie de entree samendoen? Denk dan goed na over de muziek en hoe jullie op komen. Persoonlijk vind ik een klassieke entree waarbij de bruid wordt weggegeven altijd heel mooi en emotioneel, maar het kan natuurlijk ook veel ludieker.

Misschien zit je wel in een dansgroep of drumband en kunnen zij voorafgaand aan jullie entree een minioptreden doen in het gangpad om de sfeer erin te brengen. Of laat al jullie gasten jullie buiten opwachten en kom aan op een paard, in een tuktuk, een bakfiets, een koets of een bootje. Succes gegarandeerd!

4. Geloften uitspreken

Wat de ceremonie echt heel bijzonder maakt voor jullie zelf is het uitspreken van geloften. Ik vind het echt magisch! Veel bruidsparen vinden dat moeilijk of spannend, maar neem van mij aan dat het echt heel uniek wordt hierdoor. Spannend is de ceremonie voor jullie toch al, dus die paar kriebels extra kunnen er ook nog wel bij! Door wat lieve woorden naar elkaar uit te spreken en elkaar te vertellen waarom je elkaars grote liefde bent, maak je het moment intiem, uniek en onvergetelijk! Wedden dat je vergeet dat er gasten bij zijn als je je gelofte uitspreekt! En mocht je het echt niet durven, dan kan je het ook aan de ambtenaar overlaten om voor te lezen

Geloften uitspreken tijdens huwelijksvoltrekking

5. Lieve woorden van familie & vrienden

Kies je voor een zelfstandig trouwambtenaar dan betrekken zij vaak ook familie of vrienden bij de ceremonie. Zo vraag ik bijvoorbeeld naar leuke anekdotes over jullie, hoe zij jullie vriendschap omschrijven of wat hun leukste herinnering is met jullie. Hier komen vaak de leukste en grappigste verhalen uit. Dit zal jullie tijdens de ceremonie verrassen en ervoor zorgen dat er gelachen wordt. Door familie en vrienden te betrekken bij de ceremonie zullen jullie ervaren hoe geliefd jullie zijn en wat jullie voor anderen betekenen. Het onderstreept de liefde nog eens extra en zorgt voor warme gevoelens.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties om jullie huwelijksvoltrekking vorm te geven, maar dit zijn echt de belangrijkste vijf om het ongekend te maken. Wil jij een trouwceremonie die indruk maakt, waar jullie gasten nog lang over napraten en wat echt als hoogtepunt van jullie trouwdag de boeken in gaat? Neem dan contact met mij op en ik zorg ervoor dat jullie huwelijksvoltrekking ongekend wordt!

Photobooth fotohokje

15 januari 2023

Klanten van Fotobelevenis vertellen…

"Wederom gekozen voor een fotohokje van fotobelevenis.nl, om ons jubileum feestje compleet te maken. En het was weer een mega succes. De gasten stonden letterlijk in de rij om het hokje in te duiken en weer voor even kind te zijn. Het team van fotobelevenis is heel erg service gericht en daardoor fijn om mee samen te werken. Dank Merijn, Jasper, Noah & Alexandra. Great job! With love from Zurich"

Bilal - Cafe Zurich

Deze bedrijven gingen je voor!

Fotohokje huren ING vs Fotobelevnis
Fotohokje huren Forever21 Fotobelevenis
Logo Bossche Vakschool
Fotohokje huren Defensie Fotobelevenis
Fotohokje huren ONLY fotobelevenis
Fotohokje huren Miss Etam fotobelevenis
Fotohokje huren Mc Donalds fotobelevenis
Fotohokje huren Hema vs Fotobelevnis
Fotohokje huren VVN belevenis
UWV Logo
Fotohokje hurenWE Fashion belevenis
Fotohokje huren Rabobank vs Fotobelevenis

© 2024 Fotobelevenis   •   Site by: Branding New

Bel direct!