Kracht van fotohokjes

Complete gids voor fotohokje huren

Fotohokje huren? De kracht van een foto.

Vroeger sprong ik altijd met een paar vriendinnen in zo’n foto hokje op Centraal Station in Amsterdam! Gekke bekken trokken we en daarna kwam er meteen een print uitrollen met 4 foto’s! Ik geloof dat ik boven in mijn foto schoenendoos nog een foto heb liggen. Konden we destijds maar een fotohokje huren, dan had ik nu dozen volg gehad.

De kracht van fotohokjes! Een kleine afgesloten ruimte met een gordijntje in combinatie met een directe print! En natuurlijk ook de aanwezigheid van een gezellige groep mensen.

Jarenlang werden fotohokjes op de stations en bij gemeentehuizen gebruikt als pasfotohokje, voor het maken van de officiële pasfoto’s. Door toenemende restricties aan de foto’s, worden de pasfoto’s tegenwoordig veelal gemaakt bij de lokale vakfotograaf.
Gelukkig voor de leveranciers van de pasfotohokjes kregen ze hulp van MTV.

MTV Photobooth

Plots kwam daar vanuit Amerika de oplossing in de vorm van een boek genaamd: MTV Photobooth. Als je van leuke foto’s houdt, is dit een echte aanrader. In het boek zijn meer dan 200 celebraties te zien die de Time Square photo booth waren ingedoken.

Zodra het gordijntje dichtging, werden de poses steeds gekker en gekker. Madonna, Kirsten Dunst, Ashton Kutcher, Mariah Carey. Wereldsterren, die allemaal dikke pret hadden in een fotohokje.
Een fotohokje op luxe feestjes volgde daarna vrij snel. Het aantal aanbieders op de Amerikaanse markt net zo snel.

 

MTV Photobooth gekke foto's van wereldberoemde sterren

Het duurde nog tot 2009 voordat de eerste fotohokjes pionier in Nederland een mobiel fotohokje begon te verhuren. De hype was begonnen en nu in 2017 zijn er meer dan 30 fotohokjes leveranciers in Nederland.

Fotohokje huren vandaag de dag

Photobooths zijn naast het maken van enkel portretten steeds meer gefocussed op het vastleggen van groepjes mensen, met als resultaat een super gave fotoprint. Wil je op internet zoeken naar een fotohokje om te huren voor je feest of evenement, dan is het verstandig om de volgende zoektermen eens in te toetsen:

  • Photobooth
  • Fotobooth
  • Fotohokje
  • Pasfotohokje
  • Fotokast
  • Fotocabine

Je zult merken dat er zeer veel verschillende types fotohokje zijn. De echte klassiekers tot aan retro en zelfs bohemian stijl fotohokje. Maar een paar dingen hebben ze allemaal gemeen of zouden ze zeker moeten hebben.

fotohokje huren bruiloft

Belangrijke focus punten bij een fotohokje huren

Mobiliteit van van de photobooth

Het is natuurlijk wel handig als een fotohokje lekker mobiel is, dan kan je het namelijk op elk gewenste locatie neerzetten. Zelf zijn we ooit een keer begonnen met een fotohokje dat in een Volkswagen Golf moest passen Dat foto hokje kon werkelijk compleet gedemonteerd worden en dat had zo zijn voordelen, maar ook vooral wat nadelen.

Het fijne eraan was dat we echt werkelijk overal onze photobooth op konden zetten, zelf op een zolder met plisee trap.. Maar het nadeel van zo’n bouwpakket was toch wel dat we heel lang bezig waren met opbouw en we elke keer de apparatuur moesten installeren. Dat gaat altijd ten kosten van stabiel bedrijf.

Tegenwoordig bestaan onze fotohokjes uit 2 hoofdkisten, met daarin alle apparatuur ingebouwd en aan de hoofdkisten kunnen de zijwanden en achterwanden worden bevestigd. Super robuust, super eenvoudig op te zetten en op elke locatie mogelijk.
Om de foto hokje nog mobieler te maken komen er ook steeds meer kleine varianten van de fotohokjes op de markt, ook wel de Open Photobooth genoemd. Meer over dit type photobooth kan je lezen op deze Blog.

Perfecte fotobelichting

Helaas zie ik het steeds vaker langskomen bij vrienden die weer eens op een bruiloft een fotohokje in zijn gedoken.. Kwalitatief minder goede foto’s! Nu ben ik zelf fotograaf en vind ik het super belangrijk dat de fotokwaliteit goed is. Mensen huren de fotohokjes namelijk in op feesten of evenementen, die doorgaans maar 1 keer worden gehouden. Een onderbelicht aandenken dat een jaar lang op de koelkast hangt is natuurlijk geen aandenken.

Begeleider

Een goede pasfoto laat je maken bij je lokale vak fotograaf, dat is ook de reden dat wij altijd een begeleider bij een fotohokje adviseren dat wordt ingehuurd voor feesten en partijen.
De begeleider heeft de taak om de kwaliteit van de photobooth te monitoren en natuurlijk om je gasten extra te entertainen en te helpen!

Ben je klaar om de photobooth in te duiken?

Waarschijnlijk zul je eerst even in de rij moeten gaan staan, omdat het bijna altijd wel druk is bij een fotohokje. In de rij kan je alvast stiekem kijken hoe andere mensen het doen en vooral hoe ze van de fotohokjes ervaring genieten! Ook kan je al gezellig de verschillende poses doornemen die jullie straks in de fotobooth aannemen.

Standaard worden er in de meeste fotohokjes 4 foto’s genomen, met een tussenpose van 7 seconden om jezelf te herpositioneren en je foto props te wisselen.

Poses

Doe alles wat je op een officiële pasfoto tegenwoordig niet meer mag doen! Duckface, omhelsingen, ondersteboven, gillen met z’n allen, back 2 back, , zolang je maar plezier hebt! Zelf vind ik het altijd super leuk als mensen in het fotohokje ook wat meer met hun handen gek doen.

Onthou alleen 1 ding! We hebben ook alle foto’s nog digitaal beschikbaar! Ben je dus van plan om stiekem te gaan zoenen in het hokje, weet dan dat deze foto ook buiten het fotohokje op de ipad zichtbaar zal zijn. Daarnaast leveren wij alle digitale foto’s ook aan onze opdrachtgever.

Photobooth accessoires

Om een fotohokje helemaal compleet te maken, kan je gebruik maken van photo booth accesoires, ookwel photobooth props of fotoprops genaamd. De props onderscheiden zich in feestartikelen zoals brillen, hoeden en pruiken (pruiken raad ik zelf ivm hygiene sterk af) en fotoprops op een stokje. Props op een stokje vind ik zelf altijd geniaal, omdat je super snel van item kan wisselen. Tegenwoordig zijn ook de digital props in opkomst, waarbij je net als bij Snapchat en tegenwoordig ook Instagram je foto op kan vrolijken met allerlei leuke props.

Via onze webshop www.Photoboothprops.nl verkopen we heel veel verschillende photoboot accessoires.

Fotohokje huren met photobooth accesoires

De na belevenis van een fotohokje

De foto print met waarde

En dan plotseling is je fotoshoot in het foto hokje alweer over! 4 te gekke poses gehad, gekke bekken getrokken en natuurlijk super benieuwd naar de uitkomst. Aan de buitenzijde van ons fotohokje kan je binnen 1 minuut al je fotoprint pakken en ouderwets genieten van deze echte foto!

Net als vroeger zal er gesteggeld worden over wie de foto mee mag nemen en of er niet nog meer foto’s af kunnen worden gedrukt! Maar natuurlijk, want via de Ipad die buiten het fotohokje staat, kunnen mensen een onbeperkt aantal foto’s afdrukken, zodat wij er zeker van zijn dat iedereen met een foto naar huis gaat!
De fotoprint kan er op verschillende manieren uitkomen en kan ook helemaal naar de wensen van de klant worden vormgegeven. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Lees dan deze blog over het personaliseren van een fotostrip.

Zijn de foto’s uit een fotohokje ook digitaal beschikbaar?

Zelf zijn we fotografen en zweren we bij het beschikbaar stellen van digitale foto’s voor onze klanten. Momenten die in een fotohokje worden gemaakt zijn uniek en super waardevol. Natuurlijk zijn de foto’s uit jouw fotobooth ook digitaal beschikbaar en we leveren deze foto’s dan ook binnen enkele dagen na het feest aan.

Kan ik de foto ook direct emaillen?

De behoefte naar digitale bestanden is als een bruine beer die behoefte heeft aan verse zalm. Natuurlijk kan je de foto’s vanaf de Ipad direct naar jezelf toe mailen, dan kan je ze zelf eventueel meteen doorsturen naar al je vrienden. De email functie is ook helemaal te personaliseren. Dat is super interessant voor bedrijven die op deze manier meteen aan Email marketing kunnen doen.

Waar worden fotohokjes het meeste voor ingehuurd?

Helemaal enthousiast geworden en ook zin om een fotohokje neer te zetten op je bruiloft, bedrijfsfeest of winkel opening?


Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op voor een inspirerend gesprek of bekijk snel onze prijzen

Bekijk de prijzen van onze photobooths

Bonus: Download nu onze 10 gouden tips om het maximale uit de photobooth inhuur op je bruiloft te halen.

Klik hier om je download te starten

Facebook Comments

Photobooth fotohokjePhotobooth huren bruiloft

19 mei 2017

Klanten van Fotobelevenis vertellen…

We hebben zoveel leuke reacties gehad op het fotobusje! Gasten waren echt verrast. Er stond een enthousiaste medewerker bij die goed kon helpen. Veel verkleedspulletjes om iedereen nog feestelijker te maken. Superleuke foto’s als herinnering aan ons feest. Dank!

Joop & Iris

Deze bedrijven gingen je voor!

Fotohokje huren Shell vs Fotobelevnis
Fotohokje huren Super Trash fotobelevenis
Fotohokje huren Hunkemoller fotobelevenis
Fotohokje huren Rabobank vs Fotobelevenis
Fotohokje hurenWE Fashion belevenis
Fotohokje huren Defensie Fotobelevenis
Fotohokje huren KLM fotobelevenis
Fotohokje huren Disney fotobelevenis
Fotohokje huren Miss Etam fotobelevenis
Fotohokje huren Mc Donalds fotobelevenis

© 2018 Fotobelevenis   •   Site by: Branding New

^
Bel direct!