Fotobooth bruiloft huren

Fotobooth op je bruiloft? “Doen!” zeggen Mon et Mine

Ik las het een paar dagen terug: zijn er ook mensen uit de trouwbranche die enthousiast zijn over een fotobooth op je bruiloft en daar iets over willen vertellen?

Ja! Dacht ik… absoluut, want fotobooths maken ons leven als trouwfotograaf een heel stuk makkelijker. Ik leg je graag uit waarom wij tegen bijna elk bruidspaar zeggen: neem een fotobooth. Helemaal wanneer ze een avondfeest hebben en er ook extra gasten komen die een leuke foto willen.
Laat je gasten gewoon ongekend genieten, dat geeft jullie ook rust!

Mon et Mine

Goed, eerst een klein stukje over Mon et Mine. Ons bedrijf begon eigenlijk tijdens een fotodate: Ramon en ik (Hermine) hadden elkaar leren kennen via een fotografenwebsite en besloten om eens af te spreken. We bleken niet alleen een passie voor fotografie te delen, maar werden ook heel snel verliefd.

Inmiddels zijn we zo’n 10 jaar professioneel bezig met bruiloften en nog altijd beiden fotograaf. We hebben meer dan 400 bruiloften mee mogen maken en houden enorm van het fotograferen van details, momenten en emoties. Ramon en ik omschrijven onze stijl als authentiek, met een vleugje rauwheid. Aan de ene kant willen we jullie bruiloft zo mooi mogelijk weergeven, maar we laten daarin ook zien hoe de dag voelde. Je kunt ons boeken als duo en als losse fotograaf.

Getrouwd koppel met in de avond een fotobooth op de bruiloft

Maar goed, even terug naar die ervaring. Dit maakt dat we door de jaren heen een aantal tips hebben kunnen verzamelen. En één van die tips is al heel lang om iets van een photobooth op je bruiloft te nemen op je feestavond. Of in ieder geval iets waarbij alle avondgasten de hele avond superleuk op de foto kunnen.

Waarom een fotobooth huren op je bruiloft?

Nou heel simpel. Een jaar of vijf terug gingen steeds meer stellen een fotohokje huren. Dé manier om grappige foto’s te krijgen. En niet alleen dat, je wist ook zeker dat je een ludieke manier had voor iedereen om op de foto te gaan. Eerder kregen wij wel eens de vraag of we ook van alle gasten een losse foto konden maken en die vraag vonden we lastig om te beantwoorden. Want we willen zelf dolgraag échte momenten vastleggen. Of de eerste dans, of die felicitaties die jullie van jullie avondgasten krijgen. Het is niet altijd mogelijk om foto’s te maken van momenten én tegelijkertijd van alle binnenkomende gasten…

We merkten dat onze bruidsparen met avondfeest een photobooth huren interessant vonden. De foto activiteit werd dan bijvoorbeeld opgebouwd voor de feestavond. Voor ons superfijn, want dit was een oplossing voor twee dingen: aan de ene kant had je een stukje entertainment voor de gasten en aan de andere kant had je meteen zoveel mogelijk mensen op de foto.

Waarom zijn jullie als bruidsfotograaf nou precies zo enthousiast?

Wij willen dolgraag jullie hele trouwdag er bij zijn. We doen de hele dag ons best om zo goed mogelijk alle gebeurtenissen vast te leggen. Maar er is ook een moment dat we zeggen: “misschien is het goed geweest voor vandaag”.

Misschien is het fijner voor mensen om nu lekker los te gaan, zonder dat ze zich al te bewust zijn van het serieuze van een trouwfotograaf-met-camera. En dus is het dan fijn om een fotobooth op je bruiloft te hebben. Want je krijgt dan grappige foto’s, van het avonddeel en mensen willen zelf graag op de foto. Dit lost voor ons het probleem op dat bruidsparen graag ook van de avondgasten losse foto’s willen. Een fotobooth nodigt mensen op een natuurlijke en spontane manier uit om op de foto te gaan en zichzelf te laten zien zoals ze echt zijn.

We zijn zelf bijvoorbeeld vaak aanwezig tijdens het eerste uur van het feest. En dat maakt dat we ook nog jullie avondgasten kunnen vastleggen terwijl ze gebruik maken van zo’n booth. Vaak zie je dat ergens in een hoekje van de feestlocatie een mini-feestje ontstaat bij de fotomachine. Mensen gaan lekker los en staan super spontaan op de foto. Hoe tof is het om daar als fotograaf zijnde ook foto’s van te maken?

Ook merken we zelf dat die foto’s dan op social media verschijnen, omdat mensen zelf een foto van een afdrukje maken of zelfs een eigen afdrukje mee naar huis krijgen. Gasten gebruiken die afdrukjes ook vaak voor in het unieke gastenboek en dat inplakmoment leggen wij dan weer vast. En heel stiekem gaan we zelf ook vaak even op de foto. Wij een foto mee naar huis als herinnering en het bruidspaar tenminste één foto waar ook de fotografen zelf op staan tussen alle foto’s van de avond.

Fotobooth huren bruiloft Mon et mine

Extra tip van ons

Bekijk even de fotokwaliteit en kies heel bewust voor je foto booth. We maken zelf veel bruiloften mee waar er wel een fotobooth, fotohokje of flitskast staat, maar de kwaliteit verschilt enorm van elkaar. Een goedkope fotobooth huren is dus niet altijd zomaar een goed idee. De lampen staan niet goed afgesteld, de afdrukjes zijn nogal overbelicht of er is continu een error. En als je het dan toch doet, kies dan vooral voor kwaliteit. Dan hebben jullie straks grappige foto’s waarop jullie al jullie gasten ook nog kunnen herkennen

Een kleine greep uit het werk van Mon et Mine.

Vorige slide
Volgende slide

Ben je voor jouw bruiloft nog op zoek naar een bruidsfotograaf? Op de website Mon et Mine vind je ongekend veel inspiratie.

Photobooth fotohokjePhotobooth huren bruiloft

19 mei 2020

Klanten van Fotobelevenis vertellen…

"Het Fotohokje van Fotobelevenis was de hele avond een succes, een constante rij van mensen die zin hebben in een leuk fotomomentje. En altijd lachen achteraf om het leuke resultaat. Volgende keer boeken we hem zeker weer."

Monique

Deze bedrijven gingen je voor!

Fotohokje huren Hunkemoller fotobelevenis
Fotohokje huren Defensie Fotobelevenis
Fotohokje huren Rabobank vs Fotobelevenis
Fotohokje huren Super Trash fotobelevenis
Fotohokje huren Mexx fotobelevenis
Fotohokje huren VVN belevenis
Fotohokje huren ING vs Fotobelevnis
Zakelelijke klanten die een photobooth huren voor fotoactivatie
Fotohokje huren Steps Fotobelevenis
Fotohokje huren ONLY fotobelevenis
Fotohokje huren Disney fotobelevenis
UWV Logo

© 2024 Fotobelevenis   •   Site by: Branding New

Bel direct!