Kracht van fotohokjes

Fotohokje huren – de complete photobooth gids

Fotohokje huren? De kracht van een geprinte foto.

Vroeger sprong ik altijd met een paar vriendinnen in zo’n fotohokje op Centraal Station in Amsterdam! Gekke bekken trokken we en daarna kwam er meteen een print uitrollen met 4 foto’s! Ik geloof dat ik boven in mijn foto schoenendoos nog een foto heb liggen. Konden we destijds maar een fotohokje huren, dan had ik nu dozen vol gehad.

De kracht van fotohokjes! Een kleine afgesloten ruimte met een gordijntje waarin je gekke foto’s kan maken! Even echt samen met een ongekend mooie tastbare herinnering.

Jarenlang werden fotohokjes op de stations en bij gemeentehuizen gebruikt als pasfotohokje, voor het maken van de officiële pasfoto’s. Door toenemende restricties aan de foto’s, worden de pasfoto’s tegenwoordig veelal gemaakt bij de lokale vakfotograaf.

Gelukkig voor de leveranciers van de pasfotohokjes kregen ze hulp van MTV.

MTV Photobooth

Plots kwam daar vanuit Amerika de oplossing in de vorm van een boek genaamd: MTV Photobooth. Als je van leuke foto’s houdt, is dit een echte aanrader. In het boek zijn meer dan 200 celebraties te zien die de Time Square photo booth waren ingedoken.

Zodra het gordijntje dichtging, werden de poses steeds gekker en gekker. Madonna, Kirsten Dunst, Ashton Kutcher, Mariah Carey. Wereldsterren, die allemaal dikke pret hadden in een fotohokje.
Een fotohokje waarin alle gasten op luxe feestjes foto’s konden maken volgde daarna vrij snel. Het aantal aanbieders op de Amerikaanse markt die weren gevonden op ‘fotohokje huren’ net zo snel.

MTV Photobooth gekke foto's van wereldberoemde sterren

Het duurde nog tot 2009 voordat de eerste fotohokjes pionier in Nederland een mobiel fotohokje begon te verhuren. De hype was begonnen en nu in 2018 zijn er meer dan 30 fotohokjes leveranciers in Nederland.

Fotohokje huren vandaag de dag

Fotohokjes zijn naast het maken van enkel portretten steeds meer gefocussed op het vastleggen van groepjes mensen, met als resultaat een super gave fotoprint als ongekende herinnering.

Wil je op internet zoeken naar een fotohokje om te huren voor je feest of evenement, dan is het verstandig om de volgende zoektermen eens in te toetsen:

  • Photobooth huren
  • Fotobooth huren
  • Fotohokje huren
  • Pasfotohokje huren
  • Fotokast huren
  • Fotocabine huren

Je zult merken dat er zeer veel verschillende types fotohokje zijn. De echte klassiekers tot aan retro en zelfs bohemian stijl fotohokje.

fotohokje huren bruiloft

Het doel van een fotohokje huren

Herinneringen maken, dat is toch het allerleukste in ons leven? Met een fotohokje op je bruiloft, evenement of jubileum laat je gasten te gekke foto herinneringen maken.
Daarnaast is het entertainment gehalte van een fotohokje ook heel erg hoog.  Zo horen we heel erg vaak: “Onze gasten waren niet weg te slaan het fotohokje. Het was een ongekende toevoeging op onze bruiloft”.

Ben je klaar om de photobooth in te duiken?

Waarschijnlijk zul je eerst even in de rij moeten gaan staan, omdat het bijna altijd wel druk is bij een fotohokje. In de rij kan je alvast stiekem kijken hoe andere mensen het doen en vooral hoe ze van de fotohokjes ervaring genieten! Ook kan je al gezellig de verschillende poses doornemen die jullie straks in de fotobooth aannemen.

Standaard worden er in de meeste fotohokjes 4 foto’s genomen, met daarna 7 seconden om jezelf te herpositioneren en je foto props te wisselen.

Poses

Doe alles wat je op een officiële pasfoto tegenwoordig niet meer mag doen! Duckface, omhelzingen, ondersteboven, gillen met z’n allen, back 2 back, zolang je maar plezier hebt! Zelf vind ik het altijd super leuk als mensen in het fotohokje ook wat meer met hun handen gek doen.

Onthoud alleen één ding! We hebben ook alle foto’s nog digitaal beschikbaar! Ben je dus van plan om stiekem te gaan zoenen in het hokje, weet dan dat deze foto ook buiten het fotohokje op de iPad zichtbaar zal zijn. Daarnaast leveren wij alle digitale foto’s ook aan onze opdrachtgever zodat ze eventueel nog in een online galerie gepubliceerd kunnen worden.

Photobooth accessoires

Om een fotohokje helemaal compleet te maken, kan je gebruik maken van photo booth accessoires, ook wel photobooth props of fotoprops genaamd. De props onderscheiden zich in feestartikelen zoals brillen, hoeden en pruiken (pruiken raad ik zelf ivm hygiëne sterk af) en fotoprops op een stokje. Props op een stokje vind ik zelf altijd geniaal, omdat je super snel van item kan wisselen. Tegenwoordig zijn ook de digital props in opkomst, waarbij je net als bij Snapchat en tegenwoordig ook Instagram je foto op kan vrolijken met allerlei leuke props.

Via onze webshop Feestbelevenis verkopen we heel veel verschillende photoboot accessoires.

Fotohokje huren met photobooth accesoires

De na-belevenis van een fotohokje huren

De foto print met waarde

En dan plotseling is je fotoshoot in het fotohokje alweer over! 4 te gekke poses gehad, gekke bekken getrokken en natuurlijk super benieuwd naar de uitkomst. Aan de buitenzijde van ons fotohokje kan je binnen 1 minuut al je fotoprint pakken en ouderwets genieten van deze echte foto!

Net als vroeger zal er gesteggeld worden over wie de foto mee mag nemen en of er niet nog meer foto’s af kunnen worden gedrukt! Maar natuurlijk, want via de iPad die buiten het fotohokje staat, kunnen mensen een onbeperkt aantal foto’s afdrukken, zodat wij er zeker van zijn dat iedereen met een foto naar huis gaat!
De fotoprint kan er op verschillende manieren uitkomen en kan ook helemaal naar de wensen van de klant worden vormgegeven. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Lees dan deze blog over het personaliseren van een fotostrip.

Zijn de foto’s uit een fotohokje ook digitaal beschikbaar?

Zelf zijn we fotografen en zweren we bij het beschikbaar stellen van digitale foto’s voor onze klanten. Momenten die in een fotohokje worden gemaakt zijn uniek en super waardevol. Natuurlijk zijn de foto’s uit jouw fotobooth ook digitaal beschikbaar en we leveren deze foto’s dan ook binnen enkele dagen na het feest aan.

Kan ik de foto ook direct emaillen?

De behoefte naar digitale bestanden is als een bruine beer die behoefte heeft aan verse zalm. Natuurlijk kan je de foto’s vanaf de iPad direct naar jezelf toe mailen, dan kan je ze zelf eventueel meteen doorsturen naar al je vrienden. De email functie is ook helemaal te personaliseren. Dat is super interessant voor bedrijven die op deze manier meteen aan Email marketing kunnen doen.

Waar worden fotohokjes het meeste voor ingehuurd?

Helemaal enthousiast geworden en ook zin om een fotohokje neer te zetten op je bruiloft, bedrijfsfeest of winkel opening?

Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op voor een inspirerend gesprek of bekijk snel onze prijzen

Bekijk de prijzen van onze photobooths

Photobooth fotohokje

19 mei 2017

Klanten van Fotobelevenis vertellen…

Het fotohokje was echt een fantastische aanvulling op ons huwelijksfeest! Jasper heeft alles verzorgd en in goede banen geleid. De service is super! Goede communicatie voorafgaand aan het feest. Daarna tijdens het feest ook met de ceremoniemeester. Ook de afsluitende mail was erg leuk. Nogmaals bedankt! Echt een aanrader!

Leroy & Carmelle

Deze bedrijven gingen je voor!

Fotohokje huren Haribo Fotobelevenis
Fotohokje hurenWE Fashion belevenis
Fotohokje huren Shell vs Fotobelevnis
Fotohokje huren Mc Donalds fotobelevenis
Fotohokje huren VVN belevenis
Fotohokje huren ONLY fotobelevenis
Fotohokje huren Rabobank vs Fotobelevenis
Fotohokje huren Hema vs Fotobelevnis
Fotohokje huren Disney fotobelevenis
Fotohokje huren Super Trash fotobelevenis
Fotohokje huren Hunkemoller fotobelevenis
Fotohokje huren Steps Fotobelevenis

© 2024 Fotobelevenis   •   Site by: Branding New

Bel direct!