Bruid en bruidegom op groene vlakte

Gastenboek Bruiloft – 10 ongekend toffe tips!

Een ongekende herinnering aan je bruiloft, dat heeft iedereen wel op zijn wensenlijst staan.

De fotograaf wordt ingehuurd, soms een videograaf en om het helemaal af te maken huren sommige bruidsparen een photobooth of een polaroidcamera.

Helemaal te gek al die foto’s, maar het is helemaal leuk als je daar ook echt een mooi boek aan over kunt houden met blijvende herinneringen van jullie gasten.

In deze blog geef ik 10 super handige tips, zodat jullie na de bruiloft in bed kunnen ploffen om een boek vol mooie herinneringen terug te kijken.

1. Zorg voor een stevige tafel

Naast het inplakken van een foto is het ook altijd superleuk als mensen iets in het boek schrijven. Een tafel die wiebelt kan ervoor zorgen dat sommige handschriften werkelijk niet meer te lezen zijn…

Het is daarmee dus handig om op locatie een stevige tafel te plaatsen, het liefst ook met wat extra ruimte zodat mensen echt de rust kunnen pakken om een wens voor jullie op te schrijven.

Een stoeltje naast de tafel zullen de oudere gasten ook enorm kunnen waarderen terwijl ze een wens voor jullie opschrijven.

Tip: Niets is vervelender dan een glas rode wijn of bier dat over het receptieboek valt. Een klein bordje met daarop de vermelding voor alle gasten “hier geen glazen plaatsen i.v.m het gastenboek” kan dit risico aanzienlijk verlagen.

 2. Van receptieboek naar super origineel gastenboek

Met alle respect, iedereen zet zijn ‘guest book‘ in op zijn eigen manier.

De één legt een gastenboekje neer en laat familie en vrienden er één regel tekst in schrijven, het andere bruidspaar zorgt voor net wat meer opties met bijvoorbeeld houten hartjes.

Het maakt niet uit wat voor soort gastenboek je hebt, je kan overal een bijzonder gastenboek van maken met te gekke herinneringen.

Onze gastenboeken worden veelvuldig ingezet als:

Photobooth gastenboek

Stel je toch eens voor.. Zo’n ouderwets fotohokje of hippe fotozuil op jullie feest! Al je gasten duiken samen in/voor de photobooth en komen eruit met te gekke fotostrips (een reeks van foto’s op een strookje). Hoe leuk is het dan als ze deze fotoherinnering in een gastenboek plakken en daar een leuke, persoonlijke boodschap bijschrijven.

Photobooth gastenboeken zijn wat ons betreft echt de allermooiste naslagwerken (op je trouwfoto’s na) van een bruiloft. Het mooiste compliment dat wij altijd krijgen is dat mensen ongekend ongedwongen op de foto’s staan. Soms wat gek, maar vaak ook precies zoals ze echt zijn.

Een photobooth huren voor je bruiloft? Lees hier dan nog meer tips

Fotobooth bruiloft Doetichem Het Onland Gelderland

Polaroid gastenboek

Vaak prepareren onze bruidsparen in de zaal een leuke tafel met daarop een polaroidcamera, wat foto props en natuurlijk het gastenboek. Helemaal handig is het om ook een bord te maken met daarop de vraag of mensen een foto voor het gastenboek kunnen maken en deze foto dan in willen plakken.

Polaroidfoto’s zijn namelijk erg populair en de kans bestaat ook dat mensen de foto lekker zelf mee naar huis nemen in plaats van hem in het boek te plakken. Uiteindelijk blijven jullie dan achter met een half gevuld boek, wat natuurlijk een beetje jammer is.

 Een polaroidcamera huren voor je bruiloft? Lees hier nog meer top tips.

3. Hoe plak je het beste foto’s in je gastenboek?

Veel mensen denken bij het woord ‘plakken’ meteen aan lijm.

Helemaal fijn, maar ga vanavond eens het volgende proberen:

Open een mooie wijnfles, schenk een glas vol en drink daar minimaal vier glazen van. Deze hoeveelheid komt denk ik overeen met iemand die lekker aan het drinken is op jullie feest.

Zet het licht op de laagste stand, de muziek op 10 en probeer nu eens een foto netjes in een boek te plakken zonder dat je overal lijmresten verspreid.

Wellicht heb jij er geen probleem mee, maar wij hebben het nogal eens verkeerd zien gaan op bruiloften. Resultaat: bladzijden die heerlijk aan elkaar geplakt zitten.

Dit is dus de reden dat ik altijd fotoplakkers of leuke washi tape aanraad.

4. Schone omgeving = schoon boek

Ken jij de term ‘clean desk policy’? Ik probeer het al jaren en merk dat een schone werkplek ook echt voor netter werk zorgt.

En zo werkt het ook bij een gastenboek..

Wordt het rondom het boek een rommeltje? Dan zal het boek uiteindelijk ook een rommeltje worden.

Daarom raad ik je aan om een klein afvalbakje bij het gastenboek neer te zetten. Zo kunnen mensen restjes van fotoplakkers, lege tubes lijm of lege stickervellen eenvoudig weggooien.

Op deze manier blijft het netjes rondom jullie gastenboek en weet je zeker dat je na afloop van de bruiloft niet een aan elkaar geplakt fotoboek mee naar huis neemt.

5. Ik wil écht een alternatief gastenboek

Iedereen heeft een eigen smaak en daardoor is het ook zo moeilijk om te zeggen wat nou echt alternatief of origineel is. Ooit heb ik mensen eens de kamerdeur naar binnen zien slepen waarop iedereen een boodschap kon schrijven. Of wat dacht je van een oud snowboard of windsurfplank (ga ik denk ik doen op mijn eigen bruiloft).

Het zijn superleuke alternatieven voor jullie gastenboek.

Iets meer gangbare alternatieve gastenboeken zijn er ook, wat denk je van dit Jenga gastenboek of een wenspot met hartjes? Laat de gasten een mooie wens voor jullie opschrijven. Of wat dacht je van een gastenboek Rustic Country of gastenboek Boho?

Uiteindelijk draait het om 1 ding: ervoor zorgen dat we een ongekend mooie persoonlijke herinneringen vastleggen met alle gasten op jullie trouwfeest.

6. Wat voor pen kan ik het beste gebruiken?

Doordat er zoveel verschillende soorten gastenboeken op de markt zijn is ook de gladheid van het blanco papier vooraf niet goed in te schatten.

Op een super glad oppervlakte zullen bijvoorbeeld ‘gel pennen’ niet goed blijven zitten.

Zelf raden wij altijd de Edding 8400 aan, omdat deze pen op werkelijk elk boek goed zijn best doet.

Een glitter pen is natuurlijk ook superleuk, ik zou je daarbij aan willen raden om vooraf op een klein stukje papier te testen of de pen goed blijft zitten. Het is zo zonde als alle gasten leuke ‘wedding wishes‘ achterlaten en deze aan het einde van de avond niet meer leesbaar zijn in jullie gastenboek.

7. Zitten er genoeg pagina’s in het boek?

Veel mensen zijn vooraf bang dat er niet genoeg pagina’s in het gastenboek zitten.

De hoeveelheid benodigde pagina’s hangt af van het aantal gasten dat jullie bruiloft zal bezoeken en natuurlijk ook van de manier waarop je het in gaat zetten.

Tot aan 150 personen is een gastenboek met 60 blanco pagina’s (30 vellen) in bijna alle gevallen wel voldoende. Natuurlijk kan je altijd nog een extra boek bestellen en dat (indien ongebruikt) retourneren onder de geldende retourregels.

In het onderstaande filmpje laat ik je de binnenzijde van een gastenboek zien met daarbij ook de blanco pagina’s. Het geeft je hopelijk een mooi beeld van alle mogelijkheden.8. Heeft iedereen iets in het boek geschreven?

Reken er maar op dat er altijd een paar mensen zijn die overal ‘Nee’ tegen zeggen in het leven. Zo zonde! Van Marijn heb ik geleerd om overal ‘Ja” op te zeggen en dat heeft ons heel erg veel gebracht in het leven.

Wat ik je aan zou willen raden is om halverwege de avond nog een keer om te roepen dat mensen die nog niet iets in het gastenboek hebben geschreven dit echt moeten doen.

Dat is ook meteen een trigger voor mensen die het ook gewoon echt zijn vergeten:)

Er is natuurlijk maar 1 kans, een dag later komen ze echt niet langs om nog iets in jullie boek te schrijven.. Soms is het gewoon ook goed om dit superduidelijk te melden, want het blijft zonde om in een half vol boek terug te lezen.

9. Wie dooft het laatste licht op jullie trouwfeest?

De laatste dans, misschien nog een mooi uitzwaai moment met sterretjes?

Als ik je één gouden tip mag geven is dat toch wel deze: neem het gastenboek direct mee naar huis of je hotelkamer!

Doe je dit niet, dan hoef je er natuurlijk niet bang voor te zijn dat het zal worden weggegooid. De reden dat ik deze tip geef, is dat ik heel vaak het volgende hoor:

“Wat hebben we genoten van het feest, van de booth.. Na afloop zijn we heerlijk neergeploft op het bed en hebben we samen het gastenboek opengeslagen.. Wat superleuk om al die verhalen te lezen en gekke foto’s te zien! Met een voldaan gevoel zijn we heerlijk in slaap gevallen.”

Wedden dat je super veel moet lachen en met een heerlijk gevoel en tintelende voeten in slaap zult vallen?

10. Laat anderen genieten van jullie alternatieve gastenboek

De dagen na jullie trouwdag zullen jullie vast en zeker nog een deel van de gasten op bezoek krijgen.

Het fotoboek van de trouwfotograaf is dan waarschijnlijk nog niet gereed, dus een ultieme kans om ze het mooie gastenboek van de photobooth of polaroidcamera te laten zien.

Zo staat het niet meteen vanaf dag één in de kast te verstoffen.

Om dit boek, deze blog af te sluiten..

Ik hoop je hiermee weer een stapje in de goede richting te hebben geholpen!

En als je nou denkt “Jasper, hier heb ik echt enorm veel aan”, dan vinden wij het supertof als je eens op onze gastenboek product pagina kijkt in de webshop.

Facebook Comments

Photobooth fotohokje

26 februari 2020

Klanten van Fotobelevenis vertellen…

"Wat een geweldige extra op ons feest! Lange rijen aan het hokje, vriendelijke begeleiding en geweldige foto's! een perfecte aanvulling voor de fotograaf tijdens het avondfeest van ons huwelijk! Enorm veel complimenten van onze gasten op het toffe idee, de leuke attributen en het eindresultaat. En een geweldig aandenken voor ons als bruidspaar!" Nogmaals heel erg bedankt voor de goede service, jullie hebben een geweldig concept. Blijf zo verder doen!

Latoya & Herman

Deze bedrijven gingen je voor!

Fotohokje huren Rabobank vs Fotobelevenis
Fotohokje huren KLM fotobelevenis
Fotohokje huren Haribo Fotobelevenis
Logo Bossche Vakschool
Fotohokje huren Forever21 Fotobelevenis
Fotohokje huren Mexx fotobelevenis
Zakelelijke klanten die een photobooth huren voor fotoactivatie
Fotohokje huren Hunkemoller fotobelevenis
Fotohokje huren VVN belevenis
Fotohokje huren Shell vs Fotobelevnis
Fotohokje huren ABN AMRO belevenis
Fotohokje huren ING vs Fotobelevnis

© 2021 Fotobelevenis   •   Site by: Branding New

Bel direct!