Photobooth kiezen voor nieuwe klanten

Photobooth huren? Wij helpen je verder

Photobooth huren keuze gids

GEFELICITEERD! Want jij bent de gelukkige die een photobooth mag gaan huren:) Wellicht wil je een photobooth huren voor je eigen bruiloft, of als ceremoniemeester voor een bruiloft van vrienden, of wellicht als medewerker van een bedrijf? Het maakt niet uit wie je bent, 1 ding heb je gemeen met de vele anderen die dagelijks op onze site komen: Je hebt waarschijnlijk nog niet eerder een fotohokje geboekt.

Om je nou echt verder te helpen in je zoektocht lopen we in deze blog de verschillende varianten van photbooths met je door, bespreken we de voor- en nadelen van de verschillende concepten en geven we tips over een perfecte inzet op locatie.

Natuurlijk hebben we ook wat extra onderzoek gedaan bij de concurrenten, zodat we een gemiddelde marktprijs kunnen laten zien.

Deze gemiddelde prijs is gebaseerd op 3 uur inhuur (doorgaans ruim voldoende tot 150 gasten), onbeperkte prints (je wilt toch dat iedereen naar huis gaat met een foto) en een begeleider bij de photobooth, zodat alles perfect kan verlopen.

Belangrijke punten bij een photobooth huren

Fotokwaliteit

De herinnering uit de photo booth is van ongekende waarde. De foto’s worden direct afgedrukt en het zijn daarmee het meest gewilde stukje papier rondom te photo booth. In dit digitaal tijdperk heeft namelijk bijna niemand meer ‘echte’ fotoafdrukken. De print komt daarmee gegarandeerd bij mensen op de koelkast of het prikbord te hangen. Het is de herinnering aan een bruiloft of evenement en dan is het super zonde als de fotokwaliteit niet in orde is.

Trouwen inspiratie fotohokje of fotobooth huren voor je bruiloft

Check daarom de fotografische kennis van de fotohokjes leverancier en vraag of hij gebruik maakt van een spiegelreflex camera’s in combinatie met goede flitsers.

Constructie van de photobooth

Zie jij het al voor je? Voor je merk lancering ga je een lekker goedkope photoboot huren. Alles lijkt OK tijdens de feestavond, maar dan plotseling hoor je KABOEM! Blijkt het hele fotohokje te zijn omgevallen. Omdat sommige bezoekers vrij ruig met fotohokjes om kunnen gaan, is het belangrijk dat de contructie van het fotohokje stevig genoeg is.

Check daarom altijd even of de constructie er vanaf foto’s al stevig uitziet. Een fotohokje met maar één ingang is vanuit mijn eigen ervaring vaak wat steviger dan een fotohokje met aan beide zijden een ingang. Daarnaast kunnen er bij fotohokjes met aan beide zijde een opening ook stiekem ‘insluipers’ de foto booth induiken:)

Begeleider tijdens de inzet van de photobooth

Laat jij je gasten hun eigen bier tappen op je bruiloft?
Het zou natuurlijk kunnen, maar je zult dan zien dat de biertjes minder netjes zijn afgeschuimd, de bar binnen no-time rommelig wordt , de wachtrij ongeordend is en dat er zeer grote paniek ontstaat als het vat bier op is! Zo is dat ook bij een fotohokje. Een begeleider zorgt ervoor dat de kwaliteit van de photobooth optimaal is, dat de doorstroming in het fotohokje goed blijft, dat hij gasten exact uit kan leggen hoe het fotohokje werkt, zodat ze de mooiste poses aan kunnen nemen en misschien nog wel het allerbelangrijkste.. Bij een technisch probleem, kan de begeleider dit direct oplossen.

Waarom variëren de prijzen tussen de photobooth aanbieders zo enorm?

De reden voor de enorme prijs variatie heeft vooral te maken met het feit dat iedereen de term fotohokje of photobooth gebruikt voor apparaten waar direct een foto uit komt rollen.

Van fototoestel op statief tot aan een VW photobooth, iedereen gebruikt er dezelfde term voor om mee te kunnen liften op de populariteit van de photobooth hype die er op dit moment aan het ontstaan is.
Daarnaast zijn er bedrijven die ‘photobooths ‘ op basis van het 5 Z principe aanbieden (Zelf ophalen, Zelf opzetten, Zelf begeleiden, Zelf problemen oplossen, Zelf retourneren). Omdat jij dan onwijs veel tijd investeert in het product, kan de prijs een stuk lager blijven. Een DIY photo booth noemen wij dat zelf.

Omdat wij zelf de kwaliteit van de belevenis boven alles stellen, neem ik in dit artikel alleen de prijzen mee van photo booth aanbieders die ook standaard een begeleider in hun prijzen meenemen. Een photobooth huren zonder begeleiding raden wij voor bruiloften en feesten echt aan iedereen af. Het is een eenmalige avond, die je nooit meer over kunt doen!

Mocht je nog twijfelen over wel of geen begeleider? Lees dan mijn blog over “het grootste nadeel van een begeleider bij een photobooth

Wat is het verschil tussen alle photobooths?

Ooit was er alleen een fotohokje dat op het treinstation stond en waar mensen simpelweg alleen maar foto’s in konden maken. Maar met de komst van digitale media werden de fotohokjes compleet uit elkaar gehaald en het hart van het apparaat (de camera + flitser + printer) in allerlei andere apparaten ingebouwd.

Zo kunnen we tegenwoordig onderscheid maken in:
open photo booth
gesloten photo booth
mobiele photo booth
fotospiegel (de nieuwste trends)

Onderstaand lopen we de verschillende soorten photo booths met je door:

Fotokist – Flitskist – Fotodoos – Fotokast – Fotobox – Fotodoosch – Kiekjeskist – Fotozuil – Fotopaal- Flitspaal – Photopod

Bovenstaande benamingen zijn de meest gebruikte termen voor ‘open’ photobooths, wat zijn het er veel he! Het zijn mooi vormgegeven kasten met daarin een camera, computer en printer, welke allemaal op poten staan om de benodigde hoogte te verkrijgen. De kasten zijn eenvoudig op locatie te plaatsen en zijn helemaal compleet te maken met een leuke foto achterwand.

Door het open karakter, zien mensen wat sneller dat er iets leuks te beleven is en je zult snel zien dat iedereen elkaar aan gaat moedigen. Foto’s maken werkt gewoon onwijs aanstekelijk! Daarnaast is de prijs veelal iets gunstiger dan ‘gesloten’ photobooths doordat er simpelweg minder opbouw/ en afbouw tijd hoeft te worden doorgerekend en het geheel in kleiner auto’s kan worden vervoerd.

Persoonlijk vind ik dat mensen wat minder privacy hebben bij het maken van de foto’s als je het vergelijkt met een gesloten photo booth en er daardoor iets minder gekke foto’s worden gemaakt.

Onderstaand hebben we kort de puntjes onder elkaar gezet:

Pluspunten Open Photobooth

 • Eenvoudig neer te zetten.
 • Goedkoper in prijs.
 • Open uitstraling – foto’s maken werkt aanstekelijk!
 • Met veel mensen op de foto.
 • Werkelijk overal neer te zetten.

Iets minder puntjes Open Photobooth

 • Mensen hebben bij het maken van hun foto minder privacy.
 • Er is altijd een omgevingslicht benodigd vanuit de photo booth, zodat mensen zichzelf in het scherm kunnen zien.
 • Door meer bewegingsvrijheid kunnen foto’s eerder over of onderbelicht worden.

Photobooth huren prijs: De prijsrange van een open fotobooth ligt tussen de 395 euro en 544 euro inclusief 21% btw*

Voor plaatsing van een fotobox met leuke photobooth achterwand is 2 x 3 meter nodig.

Ga naar de product pagina van de Flitskist

Tips! Een belangrijk punt bij het maken van perfecte foto’s is de flits capaciteit van de photobooth.  Sommige aanbieders gebruiken alleen de flitscapaciteit van de camera, of zetten extra flitsers naast de photo booth om genoeg flitscapaciteit te genereren. Ieder zo zijn eigen ding, zelf hou ik altijd van stabiliteit in de fotobelevenis, ingebouwde flitsers zijn dan doorgaans de beste optie.

Fotohokje – Photobooth – Fotobooth – Pasfotohokje – Fotokotje – Fotohuisje

De bovenstaande benamingen worden gebruikt voor de ‘gesloten’ photo booth, ook wel de echte ouderwetse pasfotohokjes.

Zelf ben ik super fan van ouderwetse fotohokjes! Want, zodra het gordijntje dichtgaat, worden mensen helemaal wild enthousiast!

Ze nemen de gekste poses aan, trekken de leukste gezichten en hebben daardoor ongekend veel lol in het hokje. Het gordijntje zorgt ook voor mysterie, mensen in de wachtrij vragen zich al snel af waarom er zo hard wordt gelachen in dat fotohokje. Ze gaan daardoor bij voorbaat al met een super lekker gevoel het hokje in, met het idee dat zij straks ook iets leuks zullen ervaren:)

Nu hebben wij door de jaren heen diverse records gebroken met hoeveel mensen er in een fotohokje passen. Ik geloof dat we ergens bij 10 zijn gestopt. Maar, een foto is simpelweg het allermooiste als er 2 – 4 mensen het hokje induiken. Iedereen kan dan ook mooi op de foto, hoeft niet te dichtbij de camera te staan en ook de begeleider van het fotohokje hoeft zich iets minder zorgen te maken over eventueel verschuiven van de booth door het grote gewicht.

In de meeste fotohokjes kan je heerlijk met z’n allen staan, zodat je ook echt de mogelijkheid hebt om lekker gek te doen. Enkele aanbieders hebben voor een bankje in het fotohokje gekozen. Dat is handig als je wat meer rust in je fotohokje wilt krijgen, wij vinden zelf de gekte altijd zo leuk!

Pluspunten Fotohokje

 • Mensen maken achter het gordijntje de allerleukste foto’s.
 • Door een afgebakende ruimte is de fotokwaliteit vaak net wat mooier dan bij open photo booths.
 • Een gesloten photo booth is super mooi te branden.

Iets minder puntjes Fotohokje

 • De opbouw duurt gemiddeld een uurtje.
 • Met 2 -4 mensen krijg je het allermooiste resultaat.

Photobooth huren prijs: De prijsrange ligt tussen de 495 euro en 605 euro inclusief 21% btw*

Voor een fotohokje is ongeveer 1,5 x 2 meter ruimte nodig.

Ga naar de product pagina van ons Fotohokje

Fotobus – Photobooth bus – Foto caravan – Fotokraam – Fotokeet – Limobooth

De foodtruck gekte is dan wel iets aan het luwen, maar ondertussen worden alle oude foodtrucks omgebouwd tot photobooth. Je kan het zo gek niet bedenken of mensen toveren iets om tot ‘photobooth. Echt super leuk om te zien allemaal vind ik zelf, zolang ze maar aan de kwaliteit van de foto’s en belevenis denken. Daar zie ik het zelf nog weleens wat misgaan helaas.
De mobiele photobooths hebben wel allemaal 1 ding gemeen! Ze zijn doorgaans hufterproof, weatherproof en hebben allemaal een roof:)

 

Als ik onze Fotobus even als voorbeeld neem, is het grote voordeel toch wel de ongekende uitstraling. Zet de Fotobus neer op je locatie en 100% garantie dat iedereen even komt kijken en er ook daadwerkelijk in wilt zitten voor een fotootje. Dat is niet alleen leuk voor bruiloften, maar ook een ongekende marketing magneet op beurzen en festivals.

Pluspunten VW Fotobusje

 • Ook hier maken mensen achter een gesloten gordijn de allerleukste foto’s.
 • De uitstraling werkt als een ongekende magneet.
 • Ook bij slecht weer buiten te gebruiken.

Iets mindere puntjes VW Fotobusje

 • Helaas niet op elke locatie te gebruiken.

Photobooth huren prijs: De prijsrange ligt tussen de 675 euro en 750 euro inclusief 21% btw*

Voor een fotobusje is ongeveer 5 x 2 meter nodig.

Ga naar de product pagina van onze photo booth busjes

Fotospiegel – Magic mirror – Mirror booth – Selfiespiegel

Fotospiegel photobooth huren voor je bruiloft of bedrijfsfeest

De nieuwe trend op het gebied van Foto entertainment, dat ook onder de noemer photo booth lijkt te vallen.
Het is een nieuw concept dat is over komen waaien uit Engeland en waarbij het bedrijf Fotomaster kant en klare fotospiegels levert tegen een leuke investering. Super gaaf, want hiermee kan zo’n beetje elke ondernemer in de fotobranche wel een fotospiegel aanschaffen.

Het leuke aan de fotospiegel is natuurlijk dat het iets nieuws is en ook echt voor een WOW effect gaat zorgen bij je gasten. De fotospiegel valt ook onder de noemer van ‘Open’ photobooth, waardoor je veelal met lekker veel mensen op de foto kan. Zolang het maar op de spiegel past:)
Anders dan bij ander ‘open’ photobooths, worden de foto’s uit de fotospiegel vaak ‘full body’ gemaakt zonder leuke achterwand. Zelf vind ik dat fototechnisch gezien altijd iets minder mooi, doordat een kleine flitser niet altijd de persoon helemaal uit kan lichten. Een iets meer ingezoomde foto zou eigenlijk meer mijn voorkeur hebben.

Pluspunten Fotospiegel

 • het is een nieuw product en geeft daardoor snel het WOW effect
 • je kan met leuke groepjes op de foto
 • eenvoudig te installeren en ook op elke gewenste locatie neer te zetten

Mindere puntjes Fotospiegel

 • een full body foto vind ik zelf echt niet mooi (maar, dat is mijn mening)
 • als er slechts 1 foto wordt gemaakt, is de belevenis net iets minder.

Photobooth huren prijs: De prijsrange van de fotospiegel  ligt tussen de 450 euro en 650 euro inclusief 21% btw*

Voor een fotospiegel met leuk photobooth achterwand is 2 x 3 meter nodig.

Ga naar de product pagina van onze Fotospiegel

*de prijsrange was wat moeilijk te bepalen, omdat het op vele website niet duidelijk is of er ook daadwerkelijk onbeperkt kan worden afgedrukt (als je met 10 man in een fotohokje springt moeten er dus ook 10 fotoprints uit komen rollen). Daarnaast zijn er slechts 2 bedrijven die geen reiskosten doorrekenen voor hun diensten, bij de meeste andere partijen komt er nog een reiskosten toeslag op de huurprijs.

Weet jij al voor wat voor soort photo booth je gaat kiezen?

Hopelijk helpt dit artikel je verder in je zoektocht naar jouw ultieme fotobelevenis! Natuurlijk helpen wij jou ook graag verder met je keuze. Mocht je het nodig hebben, dan kan je onze photo booth inspiratie lijn bellen op : 0299-748025

Ben je er helemaal uit?

En, voor de mensen die echt op de hoogte willen zijn van de laatste trends:
Polaroid printer (eenvoudig selfie afdrukken vanaf je mobiel op een polaroid formaat foto)
Hashtag printer (direct instagram foto’s af laten drukken op locatie)
GIF animated photobooth (zegt Boomerang jou iets?)

Bonus: Download nu onze 10 gouden tips om het maximale uit de photobooth inhuur op je bruiloft te halen.

Klik hier om je download te starten

Facebook Comments

Photobooth huren bruiloftPhotobooth huren feest

11 mei 2017

Klanten van Fotobelevenis vertellen…

Het fotohokje was echt een fantastische aanvulling op ons huwelijksfeest! Jasper heeft alles verzorgd en in goede banen geleid. De service is super! Goede communicatie voorafgaand aan het feest. Daarna tijdens het feest ook met de ceremoniemeester. Ook de afsluitende mail was erg leuk. Nogmaals bedankt! Echt een aanrader!

Leroy & Carmelle

Deze bedrijven gingen je voor!

Zakelelijke klanten die een photobooth huren voor fotoactivatie
Fotohokje huren Steps Fotobelevenis
Fotohokje huren Mc Donalds fotobelevenis
Fotohokje huren Disney fotobelevenis
Fotohokje huren Haribo Fotobelevenis
Fotohokje huren Shell vs Fotobelevnis
Fotohokje huren KLM fotobelevenis
Fotohokje huren Mexx fotobelevenis
Fotohokje huren ING vs Fotobelevnis
Fotohokje huren ABN AMRO belevenis

© 2018 Fotobelevenis   •   Site by: Branding New

^
Bel direct!