Photobooth maken diy man op eigengemaakte foto

Photobooth maken | De complete gids

Superleuk dat je bij deze blog bent aanbeland!
Wij hebben waarschijnlijk een paar dingen gemeen! We houden van klussen, we zijn dol op fotoprops en we houden van photobooths!
Veel mensen die op deze pagina belanden. onderzoeken de mogelijkheden om zelf een photobooth te maken voor hun feest, jubileum of bruiloft.
Dat heeft veelal tot reden dat ze het huren van een photobooth wat te duur vinden. Natuurlijk zijn er ook mensen die zelf een photobooth business willen starten.
In deze blog laat ik je zien welke elementen je allemaal nodig hebt voor het bouwen van een te gekke photobooth!
Zo kan jij binnenkort de leukste foto’s maken om aan iedereen mee te geven!

De benodigde hardware voor een photobooth

Als eerste onderdeel neem ik graag de benodigde hardware met je door. De reden dat ik dat doe is vooral omdat we veel fotomachines tegenkomen waar verkeerde hardware keuzes zijn gemaakt.
De juiste keuze zorgt voor een betere fotokwaliteit en vooral een grotere betrouwbaarheid. Dat zijn twee elementen die we zelf als verhuurder ongekend belangrijk vinden. Uiteindelijk wil je niet dat jouw photobooth precies op het feest in storing raakt en geen enkele foto meer kan nemen.

Wil je een fotokast of fotohokje maken, dan zijn er zes hardware elementen essentieel:

– Computer
– Camera
– Flitser
– Fotoprinter
– Monitor (touchscreen)

Computer

Natuurlijk willen we graag dat alle foto’s snel worden verwerkt en we geen last krijgen van vastlopende computers. Voor de meeste photobooth software wordt daarom een computer met minimaal een i5
processor aangeraden. Met deze processorsnelheid kunnen de foto’s snel naar de printer worden gestuurd.

Camera

Naast de passie voor klussen en photobooths hoop ik ook echt van harte dat je een passie hebt voor goede foto’s maken! Een echte photobooth maakt namelijk altijd gebruik van een DSLR-camera voor de allerbeste foto’s!
Het voordeel van een DSLR-camera zijn de instelmogelijkheden in de ISO-waarde, de sluitertijd en het diafragma. Met deze drie variabelen kan je eenvoudig de belichting tot in de perfectie regelen om een perfecte foto te maken.

dslr camera voor het maken van een photo booth

Fotoprinter

Voor de aanschaf van een fotoprinter is het vooral de vraag hoe vaak je de photo booth in gaat zetten. Is dit slechts eenmalig? Dan raden wij je een Canon Selphy printer aan, dit is de goedkoopste dye-sublimation printer op de markt. De Selphy printer kan ook een fotostrip afdrukken!
Ga je de fotobooth ook gebruiken op andere evenementen of zelfs verhuren? Dan is een professionele dye-sublimation printer essentieel! Veel aanbieders gebruiken een DNP printer, wij zijn zelf helemaal fan van de Mitsubishi printers.

Flitser

Vaak zit er op de DSLR-camera een flitser, maar eerlijk gezegd geeft zo’n klein flitsertje niet de allermooiste kwaliteit. We raden je daarom een externe flitser aan in jouw photobooth, zo maak je echt een verschil in de kwaliteit.
Zelf zijn we helemaal gek van Elinchrom flitsers! Deze flitsers zijn in de aanschaf een stukje duurder, maar ongekend betrouwbaar.

Touchscreen monitor

Natuurlijk willen de mensen zichzelf terugzien via de live-view modus. Zo weten ze precies hoe ze op de foto komen te staan, wat het plezier in een fotohokje of voor de fotozuil enorm verhoogt.
Maak je het scherm ook meteen interactief, dan kunnen gasten via het scherm de photobooth software ook eenvoudig starten.

Welke software moet ik voor een photobooth gebruiken?

Als je de zoekterm ‘best photobooth software’ in Google toetst, zie je al direct dat er niet één programma op de markt is. Waar vroeger alleen Breezy systems dit soort software produceerde, zijn er tegenwoordig tientallen anderen op de markt.
Een zeer belangrijk onderdeel bij softwarekeuze vind ik zelf nog steeds de stabiliteit. Enige tijd geleden was er bij Social booth een enorme storing door een server update, waardoor vele ondernemers geen opdrachten konden uitvoeren. Het is daarmee aan te raden om de photobooth software goed te vergelijken. Voor ons biedt Breezy systems een ongekende stabiliteit.

Het bouwen van een fotohokje of fotozuil

Is de hardware eenmaal uitgekozen een aangeschaft, dan kan je beginnen met het ontwerpen van jouw photobooth. Ga je een echt fotohokje bouwen? Of kies je toch voor een fotozuil?
Alle voor- en nadelen van de verschillende type booths vind je op onze ‘photobooth huren’ pagina.
Zoek voor een stukje inspiratie ook eens op Google onder de tab ‘afbeeldingen’. Je zult daar een ongekend aantal variaties aan fotokasten vinden. Van flitskast tot een fotobus, van fotocaravan tot een polaroid fotoprinter.

Fotohokje zelf maken

De kosten voor het bouwen van een photobooth

Wat zou het maken van een photobooth je kosten? Dat hangt enorm af van de hardware die je gaat gebruiken.
Budget photobooth maken? Dan kan je een iPad gebruiken met wat simpele software en ben je voor een paar honderd euro wel klaar. Dat is een goedkope photobooth optie toch?

Standaard photobooth maken?
Met iets betere apparatuur maak je direct veel mooiere foto’s. De investering zal ook wat hoger liggen, waarschijnlijk tussen de 1000,- en 2000,-.

High end photobooth maken? Wil je de fotomachine ook echt verhuren op feesten en partijen? Bespaar dan niet op je apparatuur, want daar ga je spijt van krijgen. Voor een photobooth met professionele apparatuur moet je rekenen op zo’n 3000,- tot 6000,-

Zelf bouwen of toch een photobooth huren?

Veel mensen denken dat het zelf bouwen van een flitskast of fotozuil goedkoper uit zal vallen dan bijvoorbeeld te huren. Heel eerlijk gezegd valt dat bij het huren van een photobooth best mee.
Het uitzoeken/instellen van de juiste software, het testen van de photobooth.. Naast de kosten, gaat er ook enorm veel tijd in dit zelfbouwproject zitten.

Fotograaf die niet snapt hoe een fotobooth werkt

Ga je de photobooth maken voor eenmalig gebruik, dan zou ik je echt aan willen raden om daar nog eens een nachtje over te gaan slapen.

Een photobooth huren is voor eenmalig gebruik vaak echt de beste optie. Je haalt dan een bewezen product in huis dat veel stabieler zal werken en vele malen mooiere foto’s zal maken.
En natuurlijk hebben we daar een ongekende ‘fotohokje huren’ aanbieding voor klaarliggen!

Een photobooth met de allerbeste apparatuur, bewezen techniek en een ongekende uitstraling. En dat alles voor een zeer mooie prijs!

Daar kan geen D.I.Y. photobooth tegenop!

 

Photobooth fotohokje

27 mei 2020

Klanten van Fotobelevenis vertellen…

"Alles was heel goed geregeld. De medewerker was enthousiast! Van de bezoekers hebben we alleen maar positieve reacties gehad over de photo booth."

Bram

Deze bedrijven gingen je voor!

Fotohokje huren Hema vs Fotobelevnis
logo Armade Music photobooth
Fotohokje huren Disney fotobelevenis
Fotohokje huren Mexx fotobelevenis
Fotohokje huren Haribo Fotobelevenis
Fotohokje huren Shell vs Fotobelevnis
Fotohokje huren Super Trash fotobelevenis
Fotohokje hurenWE Fashion belevenis
Zakelelijke klanten die een photobooth huren voor fotoactivatie
Logo Drechtsteden
Fotohokje huren Forever21 Fotobelevenis
Fotohokje huren ING vs Fotobelevnis

© 2024 Fotobelevenis   •   Site by: Branding New

Bel direct!